top of page
  • Foto van schrijverStS

STEAM-clubs 2020-2021

Hieronder vind je alle informatie over de STEAM-clubs voor schooljaar 2020-2021.


Wie kan deelnemen aan de STEAM-clubs?

De STEAM-club is er voor kinderen uit het derde leerjaar tot het tweede middelbaar. Dat is anders dan voorbije jaren! We merken dat steeds meer deelnemers het erg jammer vinden om de STEAM-clubs achter zich te laten, daarom willen we deze kinderen een eigen platform bieden om hun creativiteit en interesses te blijven stimuleren.


Wanneer is er STEAM-club?

De STEAM-club vindt dit jaar terug op zaterdagochtend plaats. Het derde en vierde leerjaar gaan op ontdekking van 9.00 uur tot 10.30 uur. Het vijfde en zesde leerjaar experimenteren van 11.00 uur tot 12.30 uur. Het eerste en tweede middelbaar gaan ook van 11.00 uur tot 12.30 uur aan de slag, maar vormen een afzonderlijke groep.


De monitoren zijn steeds een kwartier op voorhand aanwezig, je kan je kleine wetenschapper dus zeker al afzetten zodat we stipt op tijd aan de activiteiten kunnen beginnen.


Hoe ziet zo'n STEAM-club eruit?

In elke reeks van vijf weken STEAM-club wordt er gewerkt rond een centraal thema. Deze thema's worden later bekend gemaakt. Binnen het thema gaan de deelnemers aan de slag. In het FabLab zijn er verschillende soorten machines aanwezig zoals een lasercutter en een 3D-printer en is programmeren een hoeksteen. We proberen elke reeks wel eens rond al deze tools te werken.Hoe kan je inschrijven?

Je kan je kind inschrijven per reeks van vijf zaterdagochtenden (€45) of meteen voor een volledig schooljaar en dan krijgt u een reeks cadeau. Je betaalt dan slechts €180.


Coronamaatregelen

Omwille van de huidige situatie en de mogelijke heropleving van het Coronavirus in de komende maanden, informeren we al graag over de voorzorgsmaatregelen die wij nemen om de verspreiding te beperken.

We volgen de maatregelen van de overheid op en zullen daar dan ook stappen toe ondernemen. Zelf dragen we ontsmetting van de materialen tussen groepen door hoog in het vaandel. We zullen de deelnemers dan ook, zolang de situatie hierom vraagt, vragen de handen te ontsmetten bij aankomst en vertrek. De laptops, tablets en dergelijke zullen ook in de mate van het mogelijke worden gereinigd.

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

Comments


bottom of page