Blijf leren en verbaas jezelf!

Workshops

Algemene info workshops

Hieronder vind je de lijst met de geplande workshops. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe workshops!

Elke workshop duurt ongeveer 3 uur.  

Ze worden begeleid door een ervaren vrijwiller die graag zijn passie met je deelt. 

De workshops gaan telkens door van 19.00 tot 22.00 uur, tenzij anders vermeld wordt bij de workshopinfo.​​​​

Wed, Oct 14
FabLab Erpe-Mere
Arduino Intro 14 oktober 2020
De Arduino intro bestaat uit één sessie van 3u. Er is geen voorkennis vereist. Intro Arduino is gericht op iedereen die wil kennis maken met de wondere wereld van elektronica, programmeren en robotica! In deze workshop leggen we de basis gebruik makend van Arduino!
Delen
Fri, Oct 23
FabLab Erpe-Mere
Workshop Lasercutten intro vrijdag 23 oktober
Hier leer je onder andere alle aspecten over hoe je een correcte tekening opbouwt voor een perfect eindresultaat. Alles over de instellingen van de programma’s en machines zodat je uiteindelijk zelfstandig kan werken
Delen
Wed, Oct 28
FabLab Erpe-Mere
3D printen intro woensdag 28 oktober 2020
Wat is 3D printen? Hoe werkt het? Welk bestand heb je nodig? Wat is het verschil tussen een slicer en een tekenprogramma? Waar vind je kant en klare 3D-print bestanden
Delen
Fri, Nov 13
FabLab Erpe-Mere
Vinylcutten intro vrijdag 13 november
In deze workshop leren we een eigen sticker maken en uitsnijden aan de hand van de vinylcutter. Hierna kan je dus alles in huis opfleuren met je eigen creaties: van je brooddoos tot je slaapkamermuren!
Delen
Wed, Nov 18
FabLab Erpe-Mere
Workshop CNC frees - 18 november 2020
In deze workshop maak je kennis met de principes van het cnc-frezen. In tegenstelling tot het 3D printen bouwen we geen vormen op, maar nemen we juist materiaal weg.
Delen
Wed, Nov 25
FabLab Erpe-Mere
3D modelleren intro 25 november 2020
De workshop 3D modelleren Intro maakt je wegwijs in de tekensoftware (Autodesk Fusion 360) en geeft je inzicht in het modelleerproces. We beginnen vanaf nul en aan de hand van concrete opdrachten worden stap voor stap de verschillende programmafuncties aangeleerd.
Delen
Fri, Dec 11
FabLab Erpe-Mere
Workshop Lasercutten gevorderd vrijdag 11 december
Je volgt best eerste de workshop lasersnijden intro. Info over deze workshop volgt
Delen
Wed, Dec 16
FabLab Erpe-Mere
Programmeren in Python basis
In de workshop python leren we aan de hand van leuke oefeningen hoe we zelf eenvoudige applicaties kunnen bouwen. Deze workshop is bedoeld voor mensen met weinig of geen programmeer ervaring
Delen

Partners

Created by FabLab Erpe-Mere volunteers.

                           | Privacy Policy