top of page

Workshops met je klas

Maak in groep kennis met de toekomst

1
5

In het FabLab is er plaats voor maximum 30 kinderen.

Scholen kunnen langskomen op  vrijdag of tijdens de examenperiodes in het secundair. 

De kostprijs voor een halve dag bedraagt € 4,5 per leerling met een minimum bedrag van € 80,0 per halve dag (vrijdagvoormiddag of vrijdagnamiddag) of € 9,00 euro per leerling  met en minimumbedrag van  €160,00 voor een volledige dag (enkel mogelijk op vrijdag). 

 

Programma

Volgende workshop voor leerlingen kunnen in het programma worden opgenomen:

 

Robotica: spelend leren met Bee-bot, probot, Edison enLego Education WeDo

 

Programmeren: Bee-bot-app, scratch, Cargo-bot, light bot, scratch junior

 

Techniek: makey-makey, circuit boards (elektrische schakelingen), lasersnijden, isomosnijden, 3D printen, circuit scribes, Osmo, Little Bits

 

Engineering: Genuino, Little Bits

 

Er wordt in samenspraak met de school een aangepast programma voor de workshops opgesteld. Bij alle tools zijn 'werkwijzers' voorzien en opdrachten op maat van de leerlingen.

Toolbox uitlenen

Je kan ook een toolbox uitlenen. Uitlenen van materiaal heeft enkel zin indien je er kan mee werken. De toolboxes worden dus enkel ter beschikking gesteld van leerkrachten die reeds een bijscholing hebben gevolg of het fablab hebben bezocht met hun klas. De kostprijs hangt af van het uitgeleende materiaal. Een normale huurprijs is 1/30 van de waarde van de nieuwprijs van  het uitgeleende materiaal, de normale huurperiode is 1 week. 

 

bottom of page