• StS

STEAM-clubs 2020 - 2021 reeks 1

De eerste reeks van de STEAM-clubs zit er alweer op!

Het was het begin van een speciaal jaar met alle coronaregels die in acht moesten werden genomen. De monitoren konden de deelnemers niet toelachen, maar daardoor schitterde het enthousiasme nog meer door in hun ogen.


De deelnemers uit het lager onderwijs bouwden doorheen de sessies aan een eigen videogame via bloxels en Scratch, een eigen schijvenspel gemaakt met de lasercutter en de 3D-printer en ze bouwden een eigen katapult en doelwit.


De deelnemers uit het middelbaar onderwijs gingen aan de slag met arduino, Lego mindstorms en de moeilijkere tekenvaardigheden in inkscape. Verder leerden ze zelf de 3D-printer en lasercutter te bedienen. Deze gevorderden worden steeds meer experten!


Enkele sfeerfoto's vind je hieronder.

We hopen dat reeks 2 van start kan gaan met de nodige coronaveilige aanpassingen. We zullen ernaar trachten de reeks te laten doorgaan, zolang we de veiligheid van de deelnemers en monitoren kunnen garanderen. We volgen, net als u, het nieuws grondig op in de hoop dat we u zo snel mogelijk kunnen informeren.
24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Workshops najaar 2020

Wil je jezelf verdiepen in een nieuwe technologie? Dan ben je bij FabLab Erpe-Mere aan het juiste adres! Na het volgen van een van onze workshops kan je gegarandeerd zelf ook aan de slag om een eigen