Logo_FLEM.png

Hèt kamp voor jonge onderzoekers!

FabLab-kampen

Tijdens de paas- en zomervakantie organiseren we kampen voor jongeren tussen 8 en 16 jaar die interesse hebben voor wetenschap en techniek.
Lijkt het je leuk om je eigen ontwerpen te maken op de computer en ze nadien uitgevoerd te zien met de lasercutter of 3D-printer? Is programmeren helemaal je ding? Ben je graag creatief en uitdagend bezig?
Dan is dit kamp iets voor jou!

Er wordt onderscheid gemaakt tussen deelnemers uit het lager onderwijs en uit het middelbaar.

De deelnemers uit het lager onderwijs krijgen afwisselend workshops in het FabLab en sport- en spelmomenten, terwijl de deelnemers uit het eerste middelbaar dagelijks drie vierde van de tijd en de ouderen voltijds in het FabLab projecten uitvoeren.

Greenscreen
Greenscreen

press to zoom
Virtual Reality (VR)
Virtual Reality (VR)

press to zoom
Programmeren
Programmeren

press to zoom
Greenscreen
Greenscreen

press to zoom
1/7

Deelnemers uit het lager onderwijs

De deelnemers worden opgedeeld in groepen volgens leeftijd en voorkennis. Natuurlijk houden we ook rekening met vriendengroepjes!
De jongste deelnemers uit het 3de en 4de leerjaar komen terecht in groep groen of blauw. De deelnemers uit het 5de en 6de leerjaar vinden we in groep rood of geel.

Wanneer groepen groen en blauw zich in het FabLab bevinden, gaan groepen geel en rood naar sport en spel. Daarna wordt dit gewisseld. De groepen zitten apart voor hun activiteit in het FabLab, maar volgen samen sport en spel.

Op het programma staat onder andere het ontwerpen van je eigen 3D-print, een filmpje maken voor onze greenscreen, programmeren met Scratch en zoveel meer!

Op het einde van de week worden de deelnemers beloond met een diploma en mogen ze enkele van hun creaties mee huiswaarts nemen.

Deelnemers uit het middelbaar onderwijs

Er worden twee groepen gevormd.

De deelnemers uit het eerste middelbaar vormen samen de eerste groep: een hele week lang worden ze ondergedompeld in de wereld van het FabLab. Er mag wat meer zelf gedaan worden: het bedienen van een lasercutter of 3D-printer, wat voor de deelnemers uit het lager onderwijs door de monitoren wordt uitgevoerd, kunnen de deelnemers nu helemaal zelf!

De eerste activiteit na de middag wordt er wat actieve ontspanning genomen.

Tenslotte zijn ook jongeren uit het 2de tot 4de middelbaar welkom, zij vormen de tweede groep. Er worden projectjes voorzien, maar diegenen die zelf een idee hebben van wat ze willen maken kunnen dit ook! Er is hier zowel plaats voor deelnemers zonder ervaring, als deelnemers met voorkennis die hier graag nog meer over willen bijleren.

Praktische informatie

 

Een kampweek duurt 5 dagen en kost €125 (vanaf zomerkamp 2022 wordt de prijs €140). 

De activiteiten starten om 9.00 uur en eindigen om 16.00 uur. 
Er is opvang voorzien van 8.15 uur tot 17.30 uur. 

De deelnemers voorzien een eigen lunchpakket, tussendoortjes en voldoende water. 

Attesten i.v.m. het ziekenfonds kunnen worden afgeleverd bij de monitoren, bij voorkeur op maandagochtend. 

Paaskamp 2022

Wanneer?
     maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april 2022

Inschrijven is nu mogelijk!

Zomerkampen 2022

Wanneer?

     week 1: maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli 2022

     week 2: maandag 1 augustus tot en met vrijdag 5 augustus 2022

Inschrijven is nu mogelijk!