top of page
Logo_FLEM.png

Hèt kamp voor jonge onderzoekers!

FabLab-kampen

Tijdens de paas- en zomervakantie organiseren we kampen voor jongeren tussen 8 en 16 jaar die interesse hebben voor wetenschap en techniek.
Lijkt het je leuk om je eigen ontwerpen te maken op de computer en ze nadien uitgevoerd te zien met de lasercutter of 3D-printer? Is programmeren helemaal je ding? Ben je graag creatief en uitdagend bezig?
Dan is dit kamp iets voor jou!

Er wordt onderscheid gemaakt tussen deelnemers uit het lager onderwijs en uit het middelbaar.

De deelnemers uit het lager onderwijs krijgen afwisselend workshops in het FabLab en sport- en spelmomenten, terwijl de ouderen bijna voltijds in het FabLab projecten uitvoeren.

Deelnemers uit het lager onderwijs

De deelnemers worden opgedeeld in groepen volgens leeftijd en voorkennis. Natuurlijk houden we ook rekening met vriendengroepjes!
De jongste deelnemers uit het 3de en 4de leerjaar komen terecht in groep groen of blauw. De deelnemers uit het 5de en 6de leerjaar vinden we in groep rood of geel.

Wanneer groepen groen en blauw zich in het FabLab bevinden, gaan groepen geel en rood naar sport en spel. Daarna wordt dit gewisseld. De groepen zitten apart voor hun activiteit in het FabLab, maar volgen samen sport en spel.

Op het programma staat onder andere het ontwerpen van je eigen 3D-print, een filmpje maken voor onze greenscreen, programmeren met Scratch en zoveel meer!

Op het einde van de week worden de deelnemers beloond met een diploma en mogen ze enkele van hun creaties mee huiswaarts nemen.

Deelnemers uit het middelbaar onderwijs

Bij onze oudere deelnemers (eerste tot vierde middelbaar) wordt er niet meer de onderverdeling FabLab/sport en spel gemaakt - zij hebben bijna uitsluitend FabLab activiteiten. Al is er zeker plaats voor eens een actievere/speelse afwisseling!

Er mag door deze deelnemers wat meer zelf gedaan worden: het bedienen van een lasercutter of 3D-printer, wat voor de deelnemers uit het lager onderwijs door de monitoren wordt uitgevoerd, kunnen ze nu helemaal zelf!

Er is hier zowel plaats voor deelnemers zonder ervaring, als deelnemers met voorkennis die hier graag nog meer over willen bijleren.

Heb je zelf een maak-idee voor op kamp? Laat het ons zeker weten en we bekijken wat mogelijk is! :)

Praktische informatie

 

Een kampweek duurt 5 dagen en kost €140. 

De activiteiten starten om 9.00 uur en eindigen om 16.00 uur. 
Er is opvang voorzien van 8.15 uur tot 17.30 uur. 

De deelnemers voorzien een eigen lunchpakket, tussendoortjes en voldoende water. 

Attesten i.v.m. het ziekenfonds kunnen worden afgeleverd bij de monitoren, bij voorkeur op maandagochtend.

 

 

Opgepast, we hebben een nieuw e-mailadres!
Vanaf nu kunnen jullie voor al jullie vragen in verband met de kampen en de rest van de jeugdwerking terecht bij jeugdwerking@fablaberpemere.be.

 

Paaskamp 2024

 

voor deelnemers uit het 3de leerjaar tot en met 4de middelbaar

Opgelet, ons paaskamp is volledig volzet (middelbaar & lagere school)!
Jullie kunnen jullie aanmelden voor de wachtlijst; dan contacteren we jullie als er een plaatsje vrijkomt.

Wanneer?

Maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april 2024

Op donderdag 11 april gaan wij op uitstap naar de sterrenwacht. Deze uitstap is voor alle deelnemers en zit in de kostprijs van het kamp (€140) inbegrepen!

Wij gaan ons verplaatsen met de trein. Hierdoor beginnen we de dag al rond 8 uur aan het station van Lede. We verwachten jullie vanaf 7:50 en ten laatste om 8:10, dan nemen we samen de trein richting Brugge. En denk er aan: de trein wacht niet 😉. 

's Avonds zijn we terug in Lede om 17:41.

Indien op tijd op het station van Lede geraken moeilijkheden met zich meebrengt, contacteer ons gerust. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Zomerkampen 2024

 

voor deelnemers uit het 2de leerjaar tot en met 4de middelbaar

-> deelnemers die dus volgend schooljaar naar het derde leerjaar gaan zijn al welkom op ons zomerkamp!

Opgelet, week twee is volledig volzet. In week één is er enkel nog plek voor deelnemers uit de lagere school! Er is een wachtlijst.

Wanneer?

     week 1: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2024

     week 2: maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus 2024

Beide kampweken is er een workshop Game Studio op Nintendo Switch voorzien - voor alle leeftijden!

bottom of page