top of page
Logo_FLEM.png

Het antwoord op vaak gestelde vragen

FAQ

Moet ik lid zijn of me abonneren om gebruik te kunnen maken van de machines in het Fablab?

Nee, dat is niet nodig. Abonnees genieten wel van een aantal voordelen zoals aangepaste prijzen voor verbruiksmaterialen en de mogelijkheid om machines vooraf te reserveren

Mag ik gewoon langskomen of dien ik een afspraak te maken?

Neen, je hoeft geen afspraak te maken! We zijn een open FabLab waar je met je ideeën en projecten terecht kan.  Heb je een bepaald project dat je wenst uit te werken, kom dan vrijblijvend gerust eens langs tijdens de openingsuren van het FabLab. We helpen je met veel plezier op weg.

Mag ik mijn design doorsturen en voeren jullie dit uit?

Neen, we voeren geen bestellingen uit. In een FabLab is het de bedoeling dat u zelf komt experimenteren met de mogelijkheden. Wij rekenen enkel de onderhoudskosten van de machines & verbruikte materiaal.
U bent natuurlijk altijd welkom tijdens de openingsuren van het FabLab om samen met ons te bekijken wat de mogelijkheden zijn en helpen je graag op weg om je ontwerp uit te werken.

 

Wat zijn de mogelijkheden bij lasersnijden?

Met een lasercutter hebben we 3 standen: snijden, graveren en rasteren (opvullen). Graveren is het snelst, gevolgd door snijden en rasteren gaat veel trager.

 

Welk materiaal wordt gebruikt in de 3D-printers?​

We gebruiken PLA met polylactide is de naam voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze worden vaak aangeduid met de afkorting PLA (van het Engels polylactic acid). Ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maiszetmeel of suikerriet)

bottom of page