top of page
  • Foto van schrijverStS

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder vindt u een opsomming van alle maatregelen die belangrijk zijn.


Ingang van de school

Normaal gesproken parkeren ouders voor de schoolpoort en komen de kinderen binnen via de kleine, groene poort in de Kloosterstraat. Dit jaar zal dat door de bouwwerken niet gaan.

Om de social distancing tussen de ouders te garanderen en de veiligheid te vrijwaren, zullen we dit jaar geen gebruik maken van de kleine, groene poort. De deelnemers komen nu binnen via het grote blauwe hek van de lagere school. Ouders kunnen gebruik maken van de parking voor de school. Het is dus de bedoeling dat ouders enkel het afgebakende stuk van de speelplaats van de school betreden en dus niet de kampbubbel.


Aanmelden en afmelden

Elke ochtend worden de deelnemers begroet door de monitoren en elke avond wuiven we hen uit. Om een goed overzicht te hebben van de aanwezigen op het kamp, vragen we dit steeds te komen melden bij de monitoren aan de laptop. De monitoren die in contact komen met ouders of bezoekers zullen een mondmasker dragen. Ouders houden in de wachtrij steeds voldoende afstand van elkaar en dragen een mondmasker. Bij aankomst wassen de deelnemers de handen en net voor vertrek herhalen ze dit nogmaals.


Aanmelden

- U parkeert uw auto op de parking voor de school. Deelnemers kunnen hun fiets vastmaken op de speelplaats van de lagere school;

- U gaat binnen via de grote blauwe poort van de lagere school;

- U wacht met uw kind in de wachtrij voor de monitorentafel;

- ‘s Ochtends zal u verwelkomd worden door de monitoren aan de inschrijvingstafel;

- U meldt de deelnemer aan en neemt afscheid;

- De deelnemer wast de handen, betreedt het schooldomein en gaat zijn spullen

wegbergen samen met een monitor.

- Ouders verlaten het schoolterrein via de kleine blauwe poort van de lagere school.


Afmelden

- ‘s Avonds parkeert u opnieuw de auto op de parking van de school en komt u zich

melden bij de monitorentafel;

- De monitor verwittigt de andere monitoren van uw komst en uw kind wordt gevraagd

zijn tas te nemen en naar de monitorentafel te gaan;

- U neemt plaats in de afgebakende zone op de speelplaats om u kind op te wachten;

- De deelnemer wast de handen en vervoegt de ouders.


Social distancing tussen deelnemers onderling en met monitoren De deelnemers hoeven onderling of met de monitoren geen afstand te houden. Het kamp vormt een bubbel met alle deelnemers en monitoren. De overheid gaf hierbij toestemming voor het verlaten van de social distancing en het dragen van mondmaskers. Tijdens het kamp zal er dus geen afstand moeten worden gehouden, toch zijn we ten allen tijde voorzichtig. Een levende vleeshoop of spelletjes als dikke Bertha waarbij de deelnemers elkaar veelvuldig aanraken, zijn niet aan de orde. Gelukkig kunnen spelletjes als tikkertje geen kwaad.


Wat doen we nog meer?

Verder zullen we zoals wettelijk verplicht ook een isolatieruimte inrichten waarin deelnemers die ziekteverschijnselen vertonen in plaatsen en beschikken we over de nodige apparatuur voor een goede opvolging.

Hierbij is ook het aanleggen van medische fiches per deelnemer verplicht. Ouders zullen gevraagd worden deze in te vullen.

Om de contacttracing te vereenvoudigen, indien het nodig zou zijn, vragen wij het rijksregisternummer van de deelnemer achter te laten.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page