top of page
  • Foto van schrijverStS

"Je zal altijd de mooiste zijn..."


“Jij zal altijd de mooiste zijn

van Scheldestad tot de Vlaamse Ardennen

al is ons landje nog zo klein

elke toerist wil jouw heuvels verkennen

Jij zal altijd de mooiste zijn

met de muur en miljoenen kasseien

je Paterberg, je Kwaremont

vlam in de pan, vuur aan de lont

Jij zal altijd de mooiste zijn”


Klaas Delrue en zijn vrienden van Yevgueni gingen aan de slag met de oorwurm “Paris sera toujours Paris”, zij maakten een geslaagde Vlaamse bewerking die je steeds kan horen tijdens eindgeneriek van de extra uitzendingen van “Vive le Velo de Ronde van Vlaanderen”


Onze Fablab medewerker Rik Verhaest deelt die passie voor de koers! Ook dit jaar ontwierp Rik Verhaest enkele creaties in het thema 'koers'. Als fervent wielerliefhebber startte hij dit verhaal een aantal jaar geleden met een verzamelobject rond de 40ste verjaardag van de Tour-zege van Lucien van Impe: een knalgeel replica derailleurwieltje uit de jaren 70. Een 3D model, gemaakt in de Fusion360 software en geprint met onze Ultimaker 3D printers. Als verpakking maakte Rik een doosje met onze lasercutter, voorzien van enkele gravures, gelinkt aan de bewuste Tour de France van1976, zoals alle bochten van de beklimming van Alpe d'Huez.
2 Jaar geleden kwam er een nieuw ontwerp bij: miniatuur kasseipralines. Deze kwamen tot stand in samenwerking met Chocolade Atelier Stuyven. Jawel, chocolatier Ivan is de oom van profrenner Jasper Stuyven. Voor de vorm gebruikte Rik de 3-scanner en -printer. Daarna werden de vormen nog wat aangepast door handmatig bij te boetseren. De volgende stap: maken van voedingsgeschikte siliconen mallen. Vanaf hier start het werk van de chocolatier: de vormen opgieten met chocolade en voorzien van de praliné vulling.


Vorig jaar kwam er een tweede versie van de kasseipralines: de vormgeving is intussen nog meer waarheidsgetrouw. Deze pralines werden toen en ook dit jaar te koop aangeboden in De Fietserij / Cimorné te Aalst. Afgelopen woensdag avond kwamen ze trouwens in beeld tijdens de uitzending van 'Vive le vélo' vanop de locatie van De Fietserij. (na 2 min 10 s komen de pralines mooi in beeld!)


In de toekomst komen daar zeker nog nieuwe ontwerpen bij, zoals enkele tafeltjes met gelasercutte prints in het koersthema. De eerste proefversies zijn in het Fablab reeds afgewerkt.


Voor wie nog interesse heeft in de kasseipralines: een beperkte oplage is nog te verkrijgen in De Fietserij te Aalst, in fietsbar Pedaleur de Flandres te Gent of bij Rik persoonlijk. Dit aan de prijs van 9 euro voor een doosje met 10 unieke kasseipralines.87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

Comments


bottom of page