top of page
  • Foto van schrijverStS

Het verhaal van Lisa - Monitor kampen, STEAM-clubs...

Bijgewerkt op: 1 okt. 2019

Lisa is studente industrieel ingenieur aan KU Leuven. Al vier jaar lang zet zij zich in voor FabLab Erpe-Mere. Ontdek in dit artikel hoe ze bij ons verzeild raakte, wat ze allemaal doet binnen ons FabLab en waarom ons educatief aanbod haar zo nauw aan het hart ligt.Hoe raakte je bij ons verzeild?

Na vier jaar industriële wetenschappen te studeren, besloot ik om mijn carrière in het secundair onderwijs af te sluiten met een nieuwe richting en ook een nieuwe school. Ik koos voor wetenschappen wiskunde in Sint-Jozef Mere. Hier leerde ik FabLab Erpe-Mere kennen als seminarievak. Het concept van een FabLab was echt iets voor mij: nieuwe technologieën leren kennen zoals 3D-printen of lasercutten gecombineerd met het verbreden van mijn kennis van elektronica en ICT. Wanneer Henk Vanden Herrewegen toen vroeg of ik monitor zou willen worden tijdens de kampen twijfelde ik geen seconde.


Maar het bleef niet bij een kamp?

Nee, ik kreeg de smaak te pakken en was sindsdien elk kamp op post! Ook de STEAM-clubs zijn deel van deze hobby. Ik ben erg graag bezig met kinderen en leer ze graag dingen bij dus de kampen en STEAM-clubs combineert die twee interesses. Ik vind het goed combineerbaar met mijn studies, omdat het goed aansluit bij mijn studiekeuze. Intussen studeer ik namelijk voor industrieel ingenieur met als afstudeerrichting elektronica-ICT. Bij die keuze heeft het FabLab wel een rol gespeeld. Ik merkte dat ik hierin wilde verder gaan.

Hoe klikt het met je medemonitoren?

Heel goed, dat is net een van de redenen waarom ik hier ook graag kamp geef. De monitorengroep kan wat verschillen van kamp tot kamp, maar er is echt een vaste kern. Dit is een vriendengroep waar we ook m

ee afspreken buiten vergaderingen voor het FabLab. Zo gaan we binnenkort op teambuilding naar Walibi. Extra leuk is dat er intussen monitoren zijn die ik zelf nog begeleid heb toen ze deelnemer waren. Dat toont niet alleen hoe lang sommigen onder ons deze kampen al begeleiden, maar ook dat onze kampen een indruk nalaten op onze deelnemers. Het is dus ook fijn om bekende (en vooral blije!) gezichtjes te zien op onze kampen en STEAM-clubs.
70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

Comments


bottom of page