top of page
  • Foto van schrijverStS

Het verhaal van Anthony


Anthony Van Wulpen is leraar muzikale opvoeding en STE(A)M op middenschool Brugge Centrum. Zijn creativiteit bracht hem bij ons.


Hoe raakte je in FabLab Erpe-Mere verzeild? Als leraar STE(A)M ging ik samen met een collega opzoek naar nieuwe projecten om uit te voeren op school. Mijn collega vond via internet de website van FabLab Erpe-Mere en zo bezochten we dit voor het eerst. Mijn visie is dat je zelf de tools moet kunnen hanteren voordat je ze integreert in je les. Je moet eerst zelf dingen uitproberen en projecten uitwerken want je kan niets uitleggen zonder eerst zelf de problemen te ervaren. Zo vond ik ineens ook een nieuwe hobby. Op vakantie neem ik nu zelfs al informerende boeken over Inkscape mee zodat ik in de toekomst nog efficiënter aan de slag kan. Ook mijn vrouw heeft geen klagen. Ik maakte voor haar een nieuwe bijzettafel voor in het salon, want waar zet je anders je mok thee? Deze bijzettafel maakte ik uit 8mm populier en werd ineen geklikt met finger joints. Voor het gemak plaatste ik er wieltjes onder en ze werd versierd met katten. Dat is een dingetje, mijn vrouw blij maar onze katten konden niet achterblijven. Voor hen maakte ik een krabpaal. Momenteel werk ik aan een project voor school, want ook zij krijgen de smaak te pakken: bordjes voor de nummering van de klaslokalen, gepersonaliseerd met het logo van de school.Nam je reeds deel aan een van onze workshops? Ja, ik nam deel aan de workshop stempels maken en die leverde me dit prachtige resultaat op. Elke keer dat je hier komt, leer je iets bij. Of het nu tijdens Open FabLab is of tijdens een van de workshops, je wordt ook door de vrijwilligers steeds goed geholpen. Ze nemen de tijd voor jou zodat je de volgende keer zelf al een eigen stapje kan wagen om je problemen op te lossen. Zelfs mijn kinderen van 8 en 10 jaar zijn laaiend enthousiast. Eens ze hier zijn, hoor je ze niet meer!Waarom kozen jullie voor FabLab Erpe-Mere, want het is wel een eindje rijden vanuit Brugge terwijl er ook FabLab Brugge bestaat? De grootte van de lasercutter en de andere aanwezige machines (vinylsnijder, frees, vacuumformer, 3D-printers) gaven de doorslag. Ik wil echt projecten uitwerken en dat gaat beter met een grotere machine. Ik voel me erg aangetrokken door de lasercutter, omdat hij snel resultaat oplevert grootse projecten krijgen dan een mooier resultaat. Toch zou ik ook de 3D-printer willen gaan betrekken in mijn ontwerpen, maar dat laat nog even op zich wachten.


223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

Comentarios


bottom of page