top of page
  • Foto van schrijverStS

Fablab Zomerkampen 2019

Bijgewerkt op: 11 aug. 2019


De Fablab zomerkampen eindigden weer met vele blije gezichten! De deelnemers werden ondergedompeld in een bad vol techniek en wetenschap wat hun creativiteit deed opborrelen. Deze keer creëerden ze een eigen klembord met behulp van de lasercutter en gaven ze vorm aan hun eigen balpen die geprint werd met de 3D-printer. Verder gingen ze gretig aan de slag met het greenscreen wat geniale filmpjes opleverde. Ook de vocal booth kende geen rust, er werden eigen liedjes geschreven en opgenomen.


Tussendoor werd ook de tijd gevonden om hun programmeervaardigheden aan te scherpen door in Scratch een eigen spel te programmeren, maar ook met Bloxels klaarden ze die job. Ook het bouwen van een eigen katapult met creatool stond op het programma.Natuurlijk kan de boog niet altijd gespannen staan en daarom is er ook sport en spel!

De FabLabbers-in-opleiding amuseerden zich met levende stratego, een potje Weerwolven van Wakkerdam, een estafette en één tegen allen.


De oudste groep uit het secundair onderwijs had een eigen agenda met als belangrijkste agendapunten: het maken van hun eigen gemotoriseerde quad en een useless box in elkaar boksen. Maar natuurlijk kon programmeren met Arduino of 3D-printen met Fusion 360 ook niet ontbreken.Als afsluiter van het kamp gingen de deelnemers over de groepen heen met elkaar de strijd aan in een explosief spelletje Risk. De monitoren hopen iedereen terug te zien op het FabLab paaskamp, want ze raakten weer enorm geïnspireerd door dit jong talent.


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

Comentarios


bottom of page