top of page
  • Foto van schrijverStS

Fablab Paaskamp 2019

Onderstaande foto werd tijdens het Fablab Paaskamp gemaakt in de chromakey van Media Lab Erpe-Mere. Wat er nog meer op het programma stond, lees je onder de foto in een kort sfeerverslag


Op de eerste kampdag kreeg de "oudste" groep een stevige uitdaging voorgeschoteld: ontwerp een escape room voor de andere groepen en maak hierbij gebruik van zoveel mogelijk Fablab Tools! Bij de jongste deelnemers stonden in de voormiddag kennismakingsspelen op het programma en in de namiddag kregen ze een introductie in 3D-tekenen met behulp van het programma tinkercad!


Op dinsdag werkte de oudste groep verder aan hun escape room en mochten al enkele monitoren dienen als hun proefkonijnen. De anderen ontdekten de lasercutter en maakten zo hun eigen elastiekjesgeweer. Verder programmeerden we onze eigen game in Bloxels en leefden we ons weer uit in sport en spel.


Woensdag programmeerden we onze marsroovers (lego mindstorms EV 3) en waanden we onszelf even op een andere planeet met behulp van de greenkey. De oudsten improviseerden wat met eieren.

Donderdag - D-day - de andere groepen ontsnapten uit de escape rooms bedacht en ontworpen door de oudste groep. Verder werden de deelnemers ook ondergedompeld in de wondere wereld van virtual reality, speelden met de turning tumble en knutselden elastiekgeweertjes in elkaar.

Na een geslaagde uitstap naar de sterrenwacht in Brugge weten de deelnemers nu alles over het heelal. De planeten en de sterrenbeelden hebben voor ons geen geheimen meer. De oudste groep bouwde zelf kometen, de jongste groep raketten. Iedereen ging ook op tocht door ons sterrenstelsel via het planetenpad. De perfecte afsluiter van ons kamp! Tot de volgende keer?
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

Comentarios


bottom of page