top of page

Coronamaatregelen zomerkampen 2020

Bijgewerkt op: 24 jul. 2020

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die net wat anders is dan anders, maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder vindt u een opsomming van alle maatregelen die belangrijk zijn.


Ingang van de school

Normaal gesproken parkeren ouders voor de schoolpoort en komen de kinderen binnen via de kleine, groene poort in de Kloosterstraat. Om de social distancing tussen de ouders te garanderen, zullen we dit jaar geen gebruik maken van de kleine, groene poort. De deelnemers komen nu binnen via het groene hek op de parking. Ouders kunnen gebruik maken van de parking van de school als kiss and ride-zone. Het is dus niet de bedoeling dat ouders de speelplaats van de school betreden.


Aanmelden en afmelden

Elke ochtend worden de deelnemers begroet door de monitoren en elke avond wuiven we hen uit. Om een goed overzicht te hebben van de aanwezigen op het kamp, vragen we dit steeds te komen melden bij de monitoren aan de laptop. De monitoren die dit doen zullen een mondmasker dragen. Ouders houden op de parking steeds voldoende afstand van elkaar. Bij aankomst ontsmetten de deelnemers de handen en net voor vertrek herhalen ze dit nogmaals.


Aanmelden

- ‘s Ochtends zal u verwelkomd worden door een monitor die u begeleid naar de parking; - De parking wordt aangeduid door een banner van FabLab Erpe-Mere aan de grote groene hekken;

- U parkeert uw auto op de parking van de school.

- U wacht met uw kind in de fietsbanden voor de monitorentafel;

- U meldt de deelnemer aan en neemt afscheid;

- De deelnemer ontsmet de handen, betreedt het schooldomein en gaat zijn spullen

wegbergen samen met een monitor.


Afmelden

- ‘s Avonds parkeert u opnieuw de auto op de parking van de school en komt u zich

melden bij de monitorentafel;

- De monitor verwittigt de andere monitoren van uw komst en uw kind wordt gevraagd

zijn tas te nemen en naar de monitorentafel te gaan;

- U neemt plaats op de parking of in uw wagen om u kind op te wachten;

- De deelnemer ontsmet de handen en vervoegt de ouders.


Social distancing tussen deelnemers onderling en met monitoren De deelnemers hoeven onderling of met de monitoren geen afstand te houden. Het kamp vormt een bubbel van vijftig deelnemers, monitoren inbegrepen. De overheid gaf hierbij toestemming voor het verlaten van de social distancing en het dragen van mondmaskers voor deelnemers ouder dan twaalf jaar. Tijdens het kamp zal er dus geen afstand moeten worden gehouden, toch zijn we ten allen tijde voorzichtig. Een levende vleeshoop of spelletjes als dikke Bertha waarbij de deelnemers elkaar veelvuldig aanraken, zijn niet aan de orde. Gelukkig kunnen spelletjes als tikkertje geen kwaad.


Wat doen we nog meer?

Verder zullen we zoals wettelijk verplicht ook een isolatieruimte inrichten waarin deelnemers die ziekteverschijnselen vertonen in plaatsen en beschikken we over de nodige apparatuur voor een goede opvolging.

Hierbij is ook het aanleggen van medische fiches per deelnemer verplicht. Ouders zullen gevraagd worden deze in te vullen.

Om de contacttracing te vereenvoudigen, indien het nodig zou zijn, vragen wij het rijksregisternummer van de deelnemer achter te laten.

142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

bottom of page