• Siebe

Workshop modelleren in Fusion en het gebruik van de chroma key (green screen)


Workshop Fusion 360

De workshop Modelleren in 3D met behulp van Fusion 360 kon op heel wat belangstelling rekenen. Negen deelnemers, met een heel diverse achtergrond, maakten onder leiding van Dieter kennis met dit gratis en redelijk professioneel tekenpakket. Later dit jaar wordt er zeker nog een vervolg georganiseerd!


Het gebruik van de green screen in de lessen


Op woensdag 31 januari namen een aantal leerkrachten (zowel basis als secundair onderwijs), monitoren en medewerkers van het Fablab deel aan de opleiding "het gebruik van een green screen" in de lessen. Na een kort theroretisch gedeelte waarin enkele basisbegrippen werden uitgelegd maakten de deelnemers hun eigen opnames. Ze leerden de chroma key en de mobiele green screen set perfect belichten en opstellen, ze schreven hun eigen script in de teleprompter pro app en maakten met behulp van een semi-professionele camera, ipad of smartphone hun filmopname. Nadien gingen ze met de software imovie, de app 'green screen by do ink' of 'after effects' van adobe aan de slag om hun opnames te bewerken en van de gepaste achtergronden en effecten te voorzien.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk alvast even het filmpje gemaakt door de juffen van het 4de leerjaar uit Edugo Slotendries!31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Partners

Created by FabLab Erpe-Mere volunteers.

                           | Privacy Policy