top of page

Vrijwilliger in de kijker!Willem is een gepensioneerd informaticus. Als informaticus was hij zijn hele loopbaan actief als analist bij Tupperware. Naast het oplossen van allerlei informatica problemen was hij ook verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe systemen, vooral de mainframe toepassingen. Willem is ook papa en grootvader van vier kleinkinderen. Op woensdagnamiddag komen de kleinkinderen graag langs bij opa Willem.

Willem waar ben jij zoal mee bezig?

Twee namiddagen in de week ga ik naar de academie in Aalst. Ik volg daar "tekenen en aquarel", een hobby die ik na enkele jaren onderbreking terug heb opgenomen. Een halve tot één dag in de week engageer ik me voor de vierde wereld in Aalst, ik doe er allerhande klusjes en zorg voor de logistieke ondersteuning bij allerlei activiteiten. Om het geheugen alert te houden ga ik ook één of twee avonden in de week 'bridgen'. Voor de rest is het alle dagen zondag! Op vrijdag assisteer ik tijdens de schoolbezoeken aan het fablab. De kinderen gaan in een doorschuifsysteem aan het werk met allerlei tools rond programmeren, elektriciteit en probleemoplossend denken. Lopen ze even vast dan help ik hen graag verder.


Willem vanwaar jouw interesse in het Fablab gebeuren?

Via de kleinkinderen die enkele coderdojo sessies (gratis programmeer lessen) gevolgd hebben, heb ik het Fablab leren kennen. Daar ben ik in gesprek geraakt met de medewerkers van het Fablab en ben ik graag ingegaan op hun oproep naar vrijwilligers. Nu doe ik op vrijdag de begeleiding van de schoolbezoeken maar af en toe assisteer ik ook bij workshops op verplaatsing, vb de workshop drônes of de workshop spelenderwijs programmeren. Ik behoor ook tot het vrijwilligersteam dat in een beurtrol systeem op vrijdagavond het Fablab openhoudt voor het publiek. Ook op events van het Fablab, zoals de dag van de wetenschap, steek ik met plezier een handje toe.

Wat vind je leuk aan FabLab Erpe-Mere?

Ontspannen de kinderen begeleiden tijdens allerlei techniek activiteiten houdt me jong! Vrijwilligerswerk zit een beetje in de genen. Het is een luxe om vrijwilligerswerk te kunnen doen!49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

bottom of page