top of page
  • Foto van schrijverSiebe

Fablab Kampen


Het monitoren teamIn totaal namen er 91 kinderen deel aan de Fablab zomerkampen. Een 14-koppig monitorenteam stond garant voor een boeiend en gevarieerd programma. Fjodor nam de kampleiding voor zijn rekening en Rik nam de begeleiding van de monitoren op zich. Na enkele voorbereidende vergaderingen en voorbereidend 'laserwerk' en ' 3D-printwerk' was het team klaar om vol enthousiasme 14 dagen lang het beste van zichzelf te geven!

 

Hoe ziet de dagindeling eruit?

De deelnemers hebben zowel in de voormiddag als in de namiddag afwisselend 1,5 h een "fablabactiviteit" en een sport- en spelactiviteit. Op maandagvoormiddag openen we het kamp met een gezamenlijke activiteit en ook op vrijdagnamiddag werken we in één groep. De 'oudste' deelnemers worden een volledige week ondergedompeld in de "makerscultuur", zij hebben met uitzondering van het start- en eindmoment geen sport- en spelactiviteiten.

 

Een kort verslag van de kampleiding

Wauw wat was dat een rollercoaster! Na twee geweldige weken kamp, gaan de monitoren even uitblazen. We beleefden samen met 90 wetenschappers in wording de meest fantastische avonturen. Zo maakten we onder meer kennis met FabLab door middel van een laddercompetitie waarbij we elkaar konden uitdagen in verschillende toffe duels. We maakten zelf onze eigen kleurplaat met Osmo Masterpiece, bouwden de coolste elektriciteitscircuits, programmeerden onze ozobot en de probots. Vanaf dinsdag vlogen we van de ene verbazing in de andere. Bijvoorbeeld met bloxels: wie wil er niet zijn eigen game maken?! Of we bekeken constructies met “open fabric”.


Woensdag gingen we aan de slag met alles wat we maar konden vinden en bouwden zo de leukste dingen. Ook verwenden we onze ouders wat, want je sleutels terugvinden is niet voor iedereen even makkelijk. Dus kwamen we met de oplossing! We printen voor ieder zijn eigen sleutelhanger die we in onze prachtig versierde houder lieten passen. En zie daar: de perfecte oplossing! Graag gedaan!

Ook onze oudste groep was zich geen seconde aan het vervelen. Zo onderzochten ze hoe ze een ei konden laten vallen vanop grote hoogte, zonder dat het zou breken. Ze lieten eveneens hun creatieve geesten los op het ontwerpen van een goede raket en een blaaspijp met doelwit. Zoals u al kon lezen, hebben we absoluut niet stilgezeten! Wij kunnen alvast niet wachten tot de paasvakantie!65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page