top of page
  • Foto van schrijverSiebe

FabLab Paaskamp

Bijgewerkt op: 4 apr. 2019Paaskamp 2017

Koelkastmagneten

Ons paaskamp zit er weer op en wat was het toch weer een avontuur! Maandag werden de groepen verdeeld en kwamen we in de routine van het afwisselen tussen sport en spel en fablab. In het fablab leerden we werken met de lasercutter en maakten we onze eigen gepersonaliseerde meetlat en mochten we de wonderen van het 3D-printen ontdekken door zelf een koelkastmagneet te maken. Bij sport en spel maakten we kennis met elkaar door middel van kennismakingsspelletjes. Na een lekker bord spaghetti ging de pret verder met tussen vier vuren.

Dinsdag bracht ons programmeren in het FabLab. We kennen nu alles van Lego wedo en Lego Mindstorms, maar ook de Probots, Beebots en snap circuits kunnen we de baas. Quizestafette was vernieuwend, we deden dan ook enthousiast mee. Barbecueën is altijd een schot in de roos, met een voldaan gevoel konden we ons dan ook uitleven tijdens een partijtje hockey of honkbal.


Stickers maken

Wie wil er nu geen eigen stickers maken?

Daarom gingen we op woensdag aan de slag met de vinylcutter. Programmeren met studio code zorgt ook altijd voor wat leven in de brouwerij en een eigen stop motionfilmpje maken is super cool. Bloxels behoren ook tot onze favorieten dus zij mochten zeker niet ontbreken. En dat was nog niet alles want de geweldige moni’s

hielpen om nog een slang in elkaar te zetten! Sssssssss- wat heb ik toch een honger. We aten lekkere kip curry en zo konden we de moni’s van sport en spel straffen voor hun verlies van 1 tegen allen. Allen kozen we voor vrij spel en zo konden we naar hartenlust voetballen, hockeyen, weerwolven of frisbeeën.

De slang was nog niet volledig afgewerkt dus op donderdag gingen we hiermee verder samen met quiver 3D-tekenigen en osmo coding. We werden ook uitgedaagd om de Microbits te programmeren. Stratego was ook een heel tactische zet van onze moni’s want we konden er geen genoeg van krijgen. We konden net op tijd stoppen om nog te


Sport en spel

genieten van heerlijk stoofvlees met kroketjes en appelmoes. Op het einde van de dag kregen we van de moni’s nog een cool diploma en toen was het voor sommigen al tijd om afscheid te nemen.

Op vrijdag gingen we het PASS te Bergen onveilig maken. We leefden ons uit op de tentoonstelling en leerden hopelijk veel bij. De workshop die we deden liet ons nadenken over de werking van robots, we mochten per vier een robot bouwen en deze programmeren. Op de bus konden we ook telkens genieten van het entertainment van de moni’s. Wij hebben ons niet verveeld deze week!

Bekijk alle foto's op onze Facebook Pagina

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page