top of page

Media LabEen Media Lab?

De missie van een Media Lab is gelijklopend met de missie van het Fablab: “FabLab Erpe-Mere wil een platform en leeromgeving aanbieden voor alle jongeren, creatievelingen en inwoners van Zuid-Oost-Vlaanderen waar concepten of ideeën kunnen gerealiseerd worden met de aangeboden infrastructuur en expertise (via workshops en tutorials) van medewerkers”. De infrastructuur van een Media Lab vult perfect die van een Fablab aan. Door de combinatie van beiden bieden we een breder gamma aan mogelijkheden aan jongeren en creatievelingen om hun ideeën vorm te geven. Wij wensen wij het Media Lab ook open te stellen naar kinderen, jongeren, creatievelingen en organisaties die graag met multimedia bezig zijn. Misschien maken zij in het Media Lab wel hun eerste film of wordt de eerste audio-opname van de volgende succesvolle band wel bij ons opgenomen en gesampled of zetten ze hun eerste stappen in ‘game-development’ of het creëren van de volgende VR-toepassing.

 

Waarom is er nood aan een Media Lab?

We leven in een multimediaal tijdperk waarin communicatieve vaardigheden, digitale geletterdheid, creatief en probleemoplossend denken belangrijker zijn dan ooit. Jongeren moeten informatie, media en technologie kunnen creëren, evalueren en effectief gebruiken. Het medialab biedt hen hiervoor de juiste infrastructuur!


 

Welke apparatuur stelt het Media Lab ter beschikking?

Het Media Lab is net zoals het FAblab gehuisvest in de Sint-Jozefschool. Het 'oude multimedia lokaal' heeft een oppervlakte van ongeveer 100 m2 en kon makkelijk opgedeeld worden in verschillende ruimtes en zo omgebouwd worden tot een echt Media Lab waar makkelijk 20 tot 25 personen aan de slag kunnen. Een kort overzicht van de verschillende ruimtes:

De video-zone

 • een chromakey met semiprofessionele camera en goede driepuntsbelichting

 • een mobiele green screen set

 • enkele krachtige PC’s of iMac met bijhorende software voor videobewerking

 • rico theta camera

 • fototoestel

 • smartphone rigs

De audio zone

 • een vocal booth met 3 microfoons

 • een krachtige PC met bijhorende software voor audiobewerking

 • een mengpaneel

 • een launchpad

 • een mini keyboard


De VR-zone

 • samsung gear VR

 • google cardboards

 • HTC Vive pro

 • leap motion

 • krachtige VR-ready laptop en desktop

App development

 • chromebooks

 • Motorola smartpones

Presentatie zone

 • Beamer130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

bottom of page