top of page

Het verhaal van NielsNiels wie ben je en wat zijn jouw interesses?

Ik ben Niels Meuleman, 23 jaar en studeer toegepaste architectuur. Mijn belangrijkste hobby of noem het gerust een passie is 'cosplayen'. Ik maak dus kostuums na uit films, games of strips.

Hoe heb je het FabLab Erpe-Mere leren kennen?

Ik leerde het Fablab in Erpe-Mere kennen doordat ik oud-leerling ben van de school. Door de fascinatie voor 3D-printen en lasersnijden bleef ik het Fablab volgen via Facebook.

Aan welke workshops heb jij al deelgenomen?

Ik nam nog niet deel aan een workshop. Wel werd ik al enkele keren bijgestaan door de medewerkers van het Fablab bij het realiseren van mijn eigen projecten. Zo gaf ik mijn portfoliocover een creatieve toets en maakte ik met behulp van de laserutter mijn eigen boekomslag!


Welke projecten heb je nog gerealiseerd in het FabLab?

Later keerde ik nog eens terug voor mijn bachelorproef rondom kasten voor Fablabs. Ik ontwierp hiervoor scharnieren en liet deze in Fablab Erpe-Mere 3D-printen. In mijn vrije tijd ben ik cosplayer of crafter: het namaken en dragen van kostuums uit films, games en strips. Ook hier helpen de machines me in het creatieproces.Wat vind je leuk aan FabLab Erpe-Mere?

Je kan er maken wat je wil, de droom van elke creatieveling. Ik heb altijd al graag geknutseld maar sommige dingen maak je niet altijd even makkelijk. De machines die het Fablab biedt maken zoveel meer mogelijk. Bovendien hoef je geen lange opleiding te volgen om met de machines aan de slag te gaan. De machines zijn zeer gebruiksvriendelijk en je kan binnen het uur aan de slag! Ook zijn de medewerkers even gedreven als jou om je project tot een goed einde te brengen. Zij hebben elk hun eigen expertise en je vind er gegarandeerd de juiste persoon om jouw te helpen bij het realiseren van jouw idee.

Bedankt Niels voor dit interview, we wensen je nog veel "makerplezier" in het Fablab


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

bottom of page