top of page

Het verhaal van DaveDave wie ben je en wat zijn jouw interesses?

Mijn naam is Dave Van den Eynde en ik werk als IT consultant bij ArcelorMittal Gent. In mijn vrije tijd pruts ik graag met electronica en synthesizers, maar ik ben ook een fervent motorrijder en ik heb een passie voor fotografie

Hoe heb je het FabLab Erpe-Mere leren kennen?

Mijn kinderen hebben vorig jaar deelgenomen aan een Fablab kamp. Dat was een idee van mijn vrouw. Zelf heb ik altijd wel interesse gehad om te experimenteren met lasersnijders en 3D printers om mijn ideeën te realiseren. Toen ik de kinderen kwam ophalen na een kampdag was mijn interesse onmiddellijk gewekt

Aan welke workshops heb jij al deelgenomen?

Ik heb mij eind 2017 - na een intensere kennismaking met het FabLab tijdens de dag van de wetenschap en na deelname aan de workshop 'how to FabLab'- ingeschreven voor beide workshops lasersnijden (introductie lasersnijden en lasersnijden voor gevorderden). Nadat je het werken met de software wat onder de knie hebt, gaat er een wereld open. Na het volgen van een workshop is het ijs gebroken en de drempel om weer te keren een stuk lager. Vooral in de wintermaanden wanneer rondrijden met de moto niet het meest aangename is, bleek een regelmatig bezoek aan het FabLab een goed idee om aan wat projectjes te beginnen.

Welke projecten heb je al gerealiseerd in het FabLab?

Nu ben ik begonnen aan een project dat wat meer tijd gaat vragen, maar daarvoor ben ik gestart met enkele 'kleiner' projecten om wat ervaring opdoen. Zo heb ik reeds een kastje ontworpen voor een digitale klok, en een groeikast voor de plantjes die mijn vrouw in haar moestuin kweekt. Op die manier heb ik ook leren

werken met Fusion 360, wat voor mij het pakket bij uitstek is om zulke zaken te ontwerpen. 

Daarnaast heb ik ook al eens de vinylcutter gebruikt om een sticker te maken voor mijn zoon. Nu heb ik een 3D printer gekocht waar ik me mee amuseer, maar die heeft een spoelhouder nodig dus kom ik die binnenkort weer eens snijden. 

Wat vind je leuk aan FabLab Erpe-Mere?

Wat FabLab voor mij leuk maakt is de open cultuur. Er staat altijd iemand klaar om te helpen bij het instellen van de machine, of gewoon om mee te denken bij het zoeken naar een oplossing bij je ontwerp.

Bedankt Dave voor dit interview, we wensen je nog veel "makerplezier" in het Fablab


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

bottom of page