Bezige bijtjes in het Fablab!De afgelopen maanden werden er binnen het Phablabs 4.0 project drie boeiende workshops rond Fotonica georganiseerd. Voor de jongsten was er de workshop lichtgevend speelgoed, maar liefst 16 meisjes en jongens tussen 8 en 14 jaar gaven hun lievelingsspeelgoed een 'upgrade'.Voor de 14 tot 18 jarigen was er de workshops IR-glove, 6 jongeren toverden een handschoen om tot een IR-afstandsbediening.

Top of the bill was de workshop 'maak jouw eigen richtingaanwijzers'. Vijf deelnemers voorzagen hun fluohesje of rugzak van richtingsaanwijzers en konden zo veilig het verkeer in! Bedankt aan Tine De Pauw om deze workshops vakkundig te begeleiden!


In maart was FLEM te gast in vijf Bibliotheken (Dendermonde, Zele, Wetteren en Buggenhout) voor een inspiratieavond rond STEM in het basisonderwijs. In totaal bereikten we meer dan 175 leerkrachten uit het lager en kleuteronderwijs!