top of page

De koers is van onsOp 1 april is het terug zo ver: de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar is Erpe-Mere dorp van de Ronde. Een hoogdag voor alle koersliefhebbers. Binnen Fablab Erpe-Mere laten we dit niet zomaar passeren. Medewerker Rik Verhaest is onder de noemer “KOERS” volop enkele ontwerpen aan het realiseren. De tools die we in het Fablab ter beschikking hebben kwamen daarbij goed van pas. Hieronder 2 opmerkelijke realisaties.


De kasseipralines

Vorig jaar al werd de eerste versie van de kasseipralines gemaakt, een samenwerking met Chocolade Atelier Stuyven. Jawel, van profrenner Jasper Stuyven en zijn oom Ivan. Dit jaar werd een tweede versie gemaakt, met een nog meer realistische kasseivorm. Voor de vormgeving werden zowel de 3D scanner als 3D printer gebruikt. Voor het maken van de voedingsgeschikte siliconenmallen kwam onze Nomad CNC frees goed van pas. Het verwijderen van luchtbellen uit de silicone gebeurde in een zelfgemaakt vacuümvat, waarbij o.a. plexiglas werd uitgesneden met de lasercutter .

Koffietasje “KOERS”


Een koffietasje in porselein met onderaan het "Koers" logo is uitgefreesd met de Nomad CNC frees. Het maken van de mallen en afgieten in porselein, bakken en glazuren was dan weer puur ambachtelijk werk. Ook de kartonnen doosjes, waarin de tasjes worden verpakt, zijn voorzien van het “KOERS” logo. Dit gebeurde met onze lasercutter.

Meer info over de ontwerpen: Facebookpagina ‘Koers’

Zowel de pralines als de tasjes zijn te koop. Af te halen in ons Fablab nu vrijdag 30 maart tussen 18u en 22u.

Zakje kasseipralines: € 5. Doosje kasseipralines Jasper Stuyven: € 6. Koffietasje ‘Koers’: € 15.

Workshop "Maak jouw eigen fietsrichtingaanwijzers"

Ook na de Ronde van Vlaanderen blijven we nog even in het thema van de fiets. Zo geven we een workshop waarbij je je eigen fietsrichtingaanwijzers kunt maken. Tijdens deze workshop krijg je een introductie hoe je een Arduino kan gebruiken om LED strips aan te sturen (basisprogrammeren).

Inschrijven voor een van onze workshop kan hier.

Veel plezier met de Ronde van Vlaanderen!


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

bottom of page