top of page

Welkom Riet en NenaMet trots kondigt Fablab Erpe-Mere haar eerste vrouwelijke coaches aan. Riet en Nena zullen vanaf het najaar de workshop "Juwelen maken" voor hun rekening nemen. Hieronder vinden jullie een klein interview waarmee jullie deze sympathieke dames beter leren kennen.


Nena is 22 jaar oud, heeft grafische en digitale media gestudeerd aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Ze werkt momenteel bij CGK als Technical Software Engineer. Naast haar job kun je haar aantreffen in de buurt van de lasersnijder in het Fablab en wandelt ze graag als voorbereiding op de jaarlijkse dodentocht.


Riet is 23 jaar oud, werkt momenteel als dierenartsassistente en studeert ondertussen nog verder voor toegepast dierengedrag. Samen met Nena was ze actief binnen de KSA. Ze is een enorme paardenfan en houdt van lopen, zwemmen en de geur van waspoeder.

Hoe hebben jullie het FabLab leren kennen?

Nena: Ik wou graag lasersnijden en ben dan wat gaan opgezoeken hierover op het internet. Daar heb ik een workshop “introductie lasercutten” gevonden op jullie website en deze ben ik dan ook gaan volgen bij Stefaan.

Riet: Nena en ik zaten op een gezellige avond op café, toen Nena vertelde dat ze gaan laseren was. We dachten dan dat ze gaan lasershooten was, maar toen toonde ze een ketting die ze gemaakt had met lasercutten. Ik vond dat wel leuk en zo ben ik dan ook naar het FabLab gekomen.

Hoe zijn jullie er toe gekomen om een workshop te geven?

Riet: We hebben dan ook een workshop “juwelen maken” gevolgd bij Rik. Hier werden we gebeten door de microbe van het lasercutten en het maken van juwelen. We zouden graag de kennis die we verworven ook delen met andere mensen.

Nena: Lasercutten wordt vaak aan mannen gelinkt en wij hopen met onze workshop ook meer vrouwen te kunnen introduceren in deze wereld.

Wat vinden jullie leuk aan FabLab Erpe-Mere?

Nena: Het is een aangename plek waar je je ding kan doen. Indien je problemen hebt of je kan even niet verder is er altijd iemand beschikbaar om te helpen. Het FabLab heeft zelf een voorraad aan materialen die je aan eerlijke prijzen kunt aankopen waardoor je niet zelf voor je hout hoeft te zorgen.

Riet: Wat ook gemakkelijk is, is dat je als abonné verschillende toestellen kunt reserveren en online kunt zien welk toestel wanneer bezet is, zo sta je hier voor verloren moeite of moet je niet uren wachten voor je kan beginnen werken met het toestel dat je nodig hebt.

Willen jullie graag een workshop juwelen maken volgen bij deze twee dames? Schrijf je hier in.


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

bottom of page