top of page

Een nieuw technologisch jaar, 2017Ook dit jaar is technologisch ingezet met de CES beurs in Las Vegas. Deze beurs is de grootste technologiebeurs op alle vlakken. Dit jaar is het hoofdthema vooral de slimme huizen waarin alles aan elkaar gekoppeld is om zo alles op afstand te kunnen bedienen.

Met bijvoorbeeld het Google home apparaatje is het mogelijk verschillende dingen te bedienen met je stem, zoals 'Doe de lichten aan','Bestel pizza' en 'Zet de verwarming hoger'.

De zelfrijdende auto's zullen dit jaar een grote rol spelen!

Ook wij in ons FabLab hebben in 2016 niet stil gezeten. Dit jaar hebben we tal van nieuwe apparatuur mogen aankopen. O.a. de gloednieuwe Ultimaker 3, een grote freesmachine en een vinylcutter. Deze zullen in 2017 meer en meer in gebruik genomen worden en ook opengesteld worden voor bezoekers van ons FabLab!

In 2017 zijn er een aantal nieuwigheden. Vanaf nu kunnen abonnees machines online reserveren. Niet-abonnees kunnen deze reservaties bekijken, zo komt niemand voor verassingen te staan en worden de wachttijden beperkt!

Heb je vragen over dit systeem? Neem gerust hier contact op!

Er zijn nog een aantal dingen aantekondigen:

 

Kampen

Intussen kan je je dochter/zoon ook inschrijven voor de kampen in 2017.

In 2017 zullen net zoals vorige jaren 2 kampen doorgaan:

- Het Paaskamp:

Gaat door in de eerste week van de paasvakantie, de laatste dag van dit kamp gaan we op stap naar het Pass, een wetenschapsmuseum in Bergen.

-Het Zomerkamp:

Gaat door in de laatste week van juli of de eerste week van augustus.

 

Workshops

We kunnen ook nieuwe workshops aankondigen.


Op 8 februari zal er een workshop Raspberry Pi plaatsvinden:

De Raspberry Pi is een open source singleboard computer. Je kan hierop een volwaardig Linux besturingssysteem installeren en deze gebruiken als desktopcomputer of mediacenter. De aanwezigheid van de GPIO-bus maakt het mogelijk om add-ons aan te koppelen of zelf te bouwen. Zo kan je lampjes aansturen of schakelaars of drukknoppen uitlezen, maar met wat meer kennis en ervaring kan je complexere, professionele automatisatie toepassingen bouwen. In deze eerste workshop leer je volgende dingen: - een overzicht van de mogelijkheden van de Raspberry Pi - hoe een besturingssyteem op de Raspberry Pi te installeren - hoe je deze kan benaderen via een lokaal netwerk - je leert een basis schakeling direct aansturen en programmeren via code Geen voorkennis vereist. Begrip van hoe een computer werkt en hoe je een klein programma kan schrijven kan wel handig zijn!

Rasberry Pi niet inbegrepen. Je kan er tijdens de workshop gebruiken van het Fablab of eentje aankopen.


En op 22 februari zal er een workshop plaatsvinden waarin je je eigen Fineer Notebook maakt:

De techniek van het lasersnijden biedt vele mogelijkheden en raakt steeds meer bekend bij het brede publiek. In deze workshop leer je stap voor stap de basis van dit proces, ontdek je hoe je een tekening kan maken en voorbereiden om te laseren en vertrek je van een eenvoudig startbestand om uiteindelijk naar huis te gaan met je eigen gepersonaliseerde Atoma schrift in echt notenhout.

Het schriftje, ringetjes en 1 kaft zijn inbegrepen. Het is wel mogelijk extra schriftjes te maken aan de prijs van 8 euro per schriftje.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Coronamaatregelen zomerkampen 2021

Onze zomerkampen zijn weer in aantocht! Door de huidige Coronamaatregelen zal het een editie zijn die, net als vorig jaar, wat anders is dan anders; maar daarom niet minder leerrijk en leuk! Hieronder

bottom of page