top of page
Heat-Press-a-Shirt-Step-By-Step.jpeg

Hitte transferpersen

T-shirts / Mokken / Petten

Logo_FLEM.png

In het FabLab beschikken we over de volgende transferpersen:

  • De Calortrans CT-3838 II is een transferpers met een afmeting van 38 bij 38 cm. Ideaal voor het bedrukken van kleding met flex, flock, sublimatie of lasertransfers. Dit is het nieuwste model van de Calortrans 3838 pers! Het display is supermodern en gemakkelijk te gebruiken door zijn touchscreen knoppen en gemakkelijke interface. Stel gemakkelijk de temperatuur, tijd en als primeur de teller in! Door het kwalitatief hoge hitte element geeft deze temperatuur ook de exacte temperatuur van de plaat aan. Deze teller geeft precies aan hoeveel shirtjes je al geperst hebt zodat je precies weet hoeveel je er nog moet.

  • De Calortrans CT-M55 is een transferpers waarmee u mokken kunt bedrukken door middel van sublimatie transfers. Aan de zijkant zit een digitaal display waarmee u met de drukknoppen de tijd- en temperatuur instellingen gemakkelijk kan instellen. Door de draaiknop op deze pers kunt u gemakkelijke de druk instellen.

  • De Calortrans CT-C50 is een professionele transferpers welke u kunt gebruiken voor het bedrukken van petten met o.a. Flex en Flock druk en sublimatie transfers. Op het digitale display kan gemakkelijk de temperatuur en tijd ingesteld worden. De druk kan ingesteld worden aan de hand van de draaiknop. 3 seconden voor het verlopen van de tijd, geeft de pers een signaal en springt daarna automatisch open. Het element heeft een afmeting van 15 x 8cm. Daarnaast is het hitte element gemakkelijk te verwisselen voor een vlak element 15 x 15cm, welke u kan gebruiken voor het bedrukken van o.a. borstlogo's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt een transferpers?

Stap 1: stel de transferpers in

Stel de juiste tijd, temperatuur en eventueel de druk in op de transferpers. De juiste instellingen voor het gebruik van de transferpers vind je in de beschrijving van de verschillende folies in de winkel. Welke folie je precies nodig hebt voor je project vind je op de informatiepagina van winkels

Stap 2: plaats de stof en het ontwerp

Plaats de te bedrukken stof op de plaat van de transferpers. Leg vervolgens het ontwerp op de stof, pet of mok. Voorkom scheve opdrukken door het product en het ontwerp zorgvuldig in het midden van de pers te leggen. Gebruik eventueel uitwisbare stiften om markeringen aan te brengen. Dek alles af met een beschermende folie, teflon cover sheet, zodat de stof niet beschadigd. Tip: Pers het te bedrukken product altijd eerst even voor om de stof helemaal vlak te strijken.

Stap 3: persen maar!

Als alles netjes recht ligt en de machine goed ingesteld is, kun je gaan drukken! Druk de pers helemaal naar beneden en wacht een aantal seconden tot de transfer voltooid is. Informatie over hoelang de pers ingedrukt moet blijven, vind je in de beschrijving van de folies. Bij sublimatie ligt het aan het te bedrukken voorwerp.

Stap 4: napersen

Verwijder indien aanwezig de plastic achterkant van de folie en pers nogmaals kort na om de transfer permanent aan het textiel te hechten. Je bedrukking is nu helemaal klaar! Tip: Plaats teflon folie over het ontwerp bij het nadrukken om de pers schoon te houden en de kleuren te behouden.

bottom of page